tisdag, maj 22, 2007

Grilled Swordfish with a Citrus Herb Vinaigrette ..

75 ml risvins vinäger (3/4 dl)
3 msk färsk pressad apelsinjuise
1 msk fäskfressad lime juice (på flaska går lika bra)
1 msk honung
1 msk finkackd shalottenlök
1 tsk apelsin skal
1 tsk Dijon senap
½ tsk lime skal
½ tsk finhackad vitlök
1 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
2½ dl extra virgin oliv olja
2 msk färsk hackad mynta blad
2 msk fäsk hackad basilika blad
2 msk fäsk hackad persilja
2 msk fäsk hackad dragon
2 msk fäsk hackad korriander (cilantro)

Vispa samman i en medium skål:
risvins vinägern, apelsin- lime juice, honung, schalottenlöken, lime- apelsinskal, senap, virlök, salt och peppar.
Häll försiktigt och under omrörning i olivoljan.
Tillsätt de fäsk hackade örterna.


Förbered grillen.
Strö salt, vitpeppar och 25 ml olivolja (1/4 dl)
på svärdfisken. Grilla varje sida i 2 - 3minuter.


Mixa samman i en skål:
2 msk fäsk hackad oregano
Ca 7 dl mixade baby grönsaker (sallader)
2½ dl körsbärs tomater halverade
75 ml feta ost (3/4 dl)
Häll över lite av vinegretten över salladen och fisken.
Servera omedelbart.
"Bon Apetit"


Inga kommentarer: