tisdag, juni 19, 2007

Min goda kaffekaka

En lättbakad vardagskaka med festsmak.

Det här behövs:
2 ägg
3 dl stösocker
225 g vetemjöl (3 3/4dl)
1½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
125 g margarin

Glasyr:
1 hg florsocker (ca 3 3/4 dl)
½ msk kakao
2 tsk smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 dl kokosflingor

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 - 200 grader.
Smöra och bröa en form med cirka 28 cm diameter, eller en liten långpanna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda sen i alla de övriga ingredienserna utom det smälta margarinet.
Rör smeten slät och blanda ner margarinet.
Slå smeten i formen och grädda kakan cirka 35 min. eller till den känns klar.
Gör provstickning om stickan är torr är kakan klar, annars låt den stå en stund till.
Stjälp upp kakan.
Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm till smöret har smält.
Rör om väl och bred glasyren över kakan som sen får svalna.

Inga kommentarer: