måndag, juni 04, 2007

Vanilj parfait med pepparkakor och lingon

Ingredienser:

1 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker
6 äggulor
1 1/2 dl socker
6 dl vispgrädde
2 dl rårörda lingon
12-15 pepparkakor


Gör så här:


Dela vaniljstången längs med och skrapa ut innanmätet.
Vispa äggulor, socker och vaniljen pösigt med elvisp.
Vispa grädden till fast konsistens. Blanda med äggvispet.
Hacka pepparkakorna grovt och blanda dem i smeten.
Häll upp hälften av smeten i en sockerkaksform, ca 1 1/2 liter, och ställ in den i frysen ca 15 minuter.
Lägg en sträng rårörda lingon i mitten av parfaiten.
Häll på resten av parfaitsmeten. Ställ in i frysen i minst 3-4 timmar.
Låt parfaiten stå framme i minst 10 minuter före servering.
Garnera ovansidan med lite kanel och små klickar rårörda lingon.

Inga kommentarer: