tisdag, juli 10, 2007

Choklad muffins

Det här behövs:

150 g smör/margarin
3,5 dl mjöl
2 dl råsocker
¾ dl kakao
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g grovhackad mörk choklad
2 ägg
2 dl mjölk

Smält matfettet i MicroPlus kannan (använd halv effekt och kör 2x1 min).
Blanda alla torra ingredienser, även blockchokladen, i en skål.
Vispa äggen i en annan skål.
Häll det något av svalnade smöret i äggvispet.
Rör ner äggsmeten och mjölken i de torra ingredienserna och skeda upp i Silikonform 7 muffins.

Grädda i 175˚C i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. Prova med sticka om de är klara.
Det blir ca. 14 st muffins så man bör ha två Silikonmuffins formar.


BloggRegistret.seRösta på mig

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: