torsdag, juli 12, 2007

Choklad parfait m calvados & stekta äppeltärningar ...

Tillagnings tid:
Över 20 minuter. Portioner: 8

Ingredienser:
150 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 msk calvados (äppelbrännvin)
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
2 syrliga, fasta äpplen
1 msk pressad citronjuice
2 msk smör
3 msk socker

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad.
Dela på vitor och gulor. Rör ner äggulorna och calvadosen i chokladen.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i florsockret, lite i sänder.
Vispa grädden, ej för hårt.
Vänd försiktigt samman chokladsmet med grädde och äggvitor.
Frys in i små portionsformar, minst 4 timmar.
Skär äpplena i cm -stora tärningar.
Lägg dem i en skål, häll citronjuicen över.
Stek äppeltärningarna i smöret tills de börjar mjukna.
Strö över sockret, låt det smälta och rör om.
Doppa portionsformarna några sekunder i hett vatten och stjälp upp parfaiten på assietter.
Lägg de varma äppeltärningarna runt om och servera genast.


BloggRegistret.se


Inga kommentarer: