torsdag, juli 12, 2007

Fryst citron mousse tårta med passionsfrukt

Portioner: 12-16 bitar Tillagningstid: över 20 minuter.

Ingredienser:
300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning:
4 dl vispgrädde
1/2 citron (rivet skal och ca 2 1/2 msk juice)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

Gör så här:
Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Kan göras innan:
Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor.
Bred ut grädden över kakan i formen.
Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).

I god tid före servering:
Ta fram tårtan.
Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked.
Häll det över tårtan.
Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.

BloggRegistret.se

Inga kommentarer: