tisdag, juli 31, 2007

Grillad svärdfisk med citrus örts vinägrett

Receptet är hämtat från TV kocken Emeril Lagasse i USA

Vineägrett:
¼ cup/0,75 dl ris vins vinäger
3 msk färsk pressad apelsin juice
1 msk färsk pressad lime juice
1 msk honung
1 msk finhackad scharlotten lök
1 tsk rivet apelsin skal
1 tsk dijon senap
½ tsk rivet lime skal
½ tsk finhackad vitlök
¼ tsk salt
1/8 tsk färsk mald vit peppar
1 cup/1½ dl extra virgin oliv olja
2 msk färsk hackad mynta blad
2 msk färsk hackad basilika blad
2 msk färsk hackad persilja
2 msk färsk hackad dragon
2 msk färsk hackad cilantro (koriander) blad

Blanda i en medel stor skål alla ingredienserna. Rör om, häll olivoljan sakta i en fin stråle med i bunken. Tillsätt de hackade örterna. Ställ åt sidan och låt det dra.

Värm upp grillen till medium:
4 (6 ounce) svärdfisk filler
2 msk färsk hackad oregano blad
¼ cup/0,75 dl olivolja
¼ tsk salt
1/8 tsk vitpeppar ny mald

Salta & peppra varje filé bit och pensla med olivolja och grilla varje bit 2 -3 minuter på varje sida. Strö över oregano. Flytta svärdfisken till en varm tallrik.
(Rums tempererad) Häll lite av vinägretten över fisken när den serveras

Sallad:
6 cups/ 1½ L mixed baby greens
1cup/ 1½ dl körsbärs tomater, halverade
¼ cup/ 0,75 dl feta ost
Blanda i en stor skål alla ingredienserna och ta 1/3 av vinägretten och häll över salladen.
Servera omedelbart.

Svårhetsgrad: Lätt
Tillagnings tid: 20 minuter
Grill tid: 5 minuter


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: