tisdag, juli 10, 2007

Lax mousse

Förrätt eller aptitretare för 8 pers.

Det här behövs:
200 g laxfilé utan skinn
2 L kokande fiskbuljong
100 g rökt lax
30 g mjukt smör
1 dl vispgrädde
1 st citron
lite färsk malt salt och peppar
8 skivor rostat bröd
8 skivor lime som halveras
1 paket vattenkrasse

Lägg laxfiléerna i Colandern och sätt ner den i Vispskålen.
Häll buljongen över fisken,
Sätt på locket från Mini Vispskål i vispkransen.
Vispkransen sätts på Colandern och laxen ångas i 15 min.
Lyft upp Colandern, medan vattnet rinner av. Låt fisken svalna.
Häll ut vattnet ur Vispskålen.
Montera kniven på Quick Chef och mixa tills konsistensen har blivit en grov mousse.
Krydda med salt och peppar från Orient Kryddkvarnar.
Gör 8 cirklar i brödet med ett Avanti Glas.
Fördela moussen på brödet med Degskrapan och dekorera med lime och vattenkrasse.


BloggRegistret.se
Rösta på mig

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: