måndag, juli 30, 2007

Pesto röd eller grön

Gör en rejäl sats, pesto håller sig i flera veckor i kylen. Detta blir 1½ dl (4 port.)

Det här behövs:


2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
½ dl pinjekärnor
1 dl färskriven parmesanost
½ dl olivolja
1 -2 krm salt beroende på hur salt du vill ha peston
½ krm svartpeppar

Gör så här:

Skala vitlöken.
Lägg vitlök, basilikablad, pinjekärnor, ost och olivoljan i matberedaren och mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och svartpeppar.
Man kan även mixa allt i Tupperware QuickChef.
Man kan byta ut pinjekärnorna mot valnötter eller sötmandel. Har man ingen färsk basilika går det lika bra med djupfryst ca 30 g.

Röd pesto:
Mixa ned lite soltorkade tomater också, så blir peston röd i stället för grön. Gör du enligt receptet här behöver du ca 5 marinerade soltorkade tomater.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Inga kommentarer: