måndag, juli 30, 2007

Örter och kryddor ....

Färska eller Torkade?
Färska kryddor smakar frächare än torkade. Men torkade kryddor är mer koncentrerade än färska. Det kan vara bra att tänka på när man kryddar. Färska kryddor är bäst när det är säsong.

Aldrig ovanför spisen.
Kryddor ska inte förvaras över spisen där det är fukitgt, ljust, varmt och luft. De ska helst stå mörkt, svalt och torrt. Skafferi om det finns är bra ställe.
Färska örter förvaras i plastpåse i kylen, med lite vatten i.

Nymald eller Färdigmald?
Hela kryddor har kvar sin arom i många år, medan malda kryddor och örter tappar smaken efter ett år.

Pressad eller Hackad Vitlök?
Pressad vitlök är alltid starkare i smaken än hackad. Pressar man vitlöken pressas saften ut. Hackar man stannar saften kvar i fibrerna.
Pressad vitlök har man oftast i kalla rätter och hackad har man i varma rätter.

BloggRegistret.se

Inga kommentarer: