torsdag, augusti 09, 2007

Fru G:s Gröna lasagne

4 portioner

Ingredienser:

1 paket färsk lasagne plattor
1 paket (300g) djupfrysta broccolibuketter
1 paket (250g) djupfryst bladspenat
1-2 gula lökar

1 vitlöksklyfta
2-3 morötter, (ca 300g)
1 förpackning (500g) krossade tomater
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
½-1 tsk salt
½ tsk socker
1-2 krm svartpeppar
2 msk hackad basilika

200g fetaost

Tillagning:
Dela lasagneplattorna i tre lika stora bitar.
Tina broccolin och bladspenat enligt förpackningens anvisningar.
Dela eventuellt broccolin i mindre buketter.
Skala lök, vitlök och morötter.
Halvera och skiva löken, hacka vitlöken och skär morötterna i ca 5 cm långa stavar.
Häll tomatkross och mjölk i en traktörpanna och smula i buljongtärningen.
Tillsätt salt, socker och peppar och låt det koka upp.

Blanda i lök, vitlök och morötter.
Låt koka utan lock ca 10 min.
Smaka av med hackad basilika.

Grov riv fetaosten.

Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnssäker form.
Lägg på en lasagneplatta och varva sedan med broccoli, spenat, fetaost, sås och de övriga plattorna.
Översta lagret ska vara sås och fetaost.
Gratinera mitt i ugnen i 200˚ C, ca 15 min.
Servera den gröna lasagnen med strimlad isbergssallad och bröd.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: