torsdag, augusti 30, 2007

Ingefärs- och mandelkakor

Receptet hämtat från svt 2004-11-25Beräknat till ca 55 kakor

Ingredienser:
2½ dl vetemjöl
100 g mörkt muscovadosocker, (ca 1 1/3 dl)
1½ tsk ingefära, mald
½ tsk kanel
½ tsk bakpulver
125 g smör/margarin
1 dl mandelspån

Gör så här:
1. Blanda allt utom smöret/margarinet i matberedaren. Tillsätt smöret/ margarinet i små bitar och mandelspånen.
2. Kör till en deg som blir smulig.
3. Ta upp och arbeta ihop den till en deg och forma den till en längd ca 15x6x3 cm.
4. Vira in degen i plastfolie och lägg den i frysen någon timme eller längre.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Skär den frysta degen i mycket tunna skivor. Lägg dem på plåter med bakplåtspapper och grädda 5 - 7 minuter mitt i ugnen till de får fin ljusbrun färg.
Går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer: