tisdag, augusti 07, 2007

Kycklingfiléer i apelsinsås.

*4 pers. *35 minuter

4 kycklingfiléer
salt & peppar
olja till stekning
2 apelsiner saften från dessa
1 citron saften från denna
2 dl kraftig kalvbuljong
några kvistar timjan
1-2 msk honung
1 msk smör eller margarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda filéerna runtom med salt & peppar.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek filéerna tills de får en gyllenbrun yta.
Tillsätt apelsinsaften, citronsaften, buljongen och timjan.
Låt koka upp.
Ställ in pannan i ugnen och låt efter steka i ca 15 minuter.
Tag ut pannan och plocka bort filéerna.
Koka ihop såsen till hälften och smaksätt med salt & peppar.
Rör ner honungen och en klick smör.
Skiva kycklingen och häll över såsen.

SERVERING: ungsbakade potatisklyftor Garnering: färsk timjan

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: