torsdag, augusti 30, 2007

Nötpinnar

Recept hämtat från svt den 2004-11-25Beräknat till ca 50 kakor.
Ingredienser:
50 g hasselnötter, (ca 1 dl)
50 g valnötter, (ca 1 dl)
1½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
200 g smör
florsocker, för garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna. Ta upp hasselnötterna och gnugga av skalen i en handuk.
3. Hacka nötterna ganska fint tillsammans med sockret i en matberedare.
4. Tillsätt vetemjöl och smöret i bitar. Kör snabbt ihop till en deg. Dela degen i mindre bitar.
5. Rulla ut till finger tjocka längder, skär dem i ca 4 cm långa bitar. Lägg den på plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills de börjar få färg.
7. Pudra med florsocker före servering.
Går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer: