tisdag, augusti 21, 2007

Potatis & getostpaj.

För 8-10 personer

Det här behövs:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g kallt smör

Fyllning:
500 g kokt potatis (koka den nätt och jämt klar)
2 ägg
2 dl crème fraiche
1½ dl grädde
1½ dl hackad gräslök
2 krm salt
1 krm svart peppar
300 g riven getost

Gör så här:
Blanda mjöletoch saltet med smöret, skuret i mindre bitar. Andvänd en gaffel och arbeta degen tills den är smulig. Arbeta snabbt till en deg. Låt den plastpåse i kylskåpet minst 1 timma.
Sätt ugnen på 200 grader C (400 grader F).
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel.
Förgrädda skalet i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader C (375 grader F).
Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet. Vispa upp äggen och tillsätt crème fraich och grädden. Blanda i gräslöken och kryddorna. Rör ned osten och potatisen.
Fyll pajformen och grädda pajen i ca 50 minuter.

Inga kommentarer: