fredag, november 30, 2007

Choklad tryffel

Belgisk choklad tryffel (ca 40 st)

2 dl vispgrädde
50 gr smör
300 gr mörk choklad
0,5 dl florsocker
Ev: smaksättning med Calvados, Baileys, Kaffelikör eller Whisky

Dekoration:
Kakaopulver
50 g mörk choklad

1. Värm försiktigt upp vispgrädde och smör till kokpunkten.
2. Dela chokladen i små bitar och tillsätt denna.

3. Rör till dess att chokladen har smält.
4. Blanda i övriga ingredienser.
5. Sätt smeten att svalna i kylskåp i ett par timmar. Täck med plastfolie.
6. Forma till runda kulor.
7. Välj mellan att rulla kulorna direkt i kakao eller att smälta mörk choklad och rulla kulorna i.

Sikta gärna över lite kakao som dekoration även om du rullat i mörk choklad.
Förvara svalt.
Tänk på att tryffel är godast vid en temperatur på ca 15 grader.

Ta därför ut tryfflarna ur kylen i god tid före servering.
Då smakar de bäst!


Recept hämtat från http://
www.julgodis.se

Inga kommentarer: