tisdag, november 13, 2007

Enkel Choklad tårta

Receptet hämtat från Allers nr 44, 2007
ca 8 bitar
150 g mörk choklad av god kvalitet
100 g smör
4 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl

Garnering:
Ca ½ liter hallon, skivade aprikoser och persikor
eller och frukt efter säsong
vispgrädde

Gör så här:
Smält samman hackad choklad och smör under försiktig omrörning på svag värme.
Vispa samman ägg och socker.
Blanda ner chokladblandningen.
Sikta ner vetemjölet under omrörning.
Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten, ca 23 cm i diam.
Grädda kakan i 200 grader, ca 20 minuter.
Ta ut kakan och låt den kallna.
Toppa med bär och frukt. Servera med vispgrädde.
Tid: ca 40 minuter

Inga kommentarer: