fredag, januari 04, 2008

GI- familjemüsli.

GI- Familjemüsli – 500g

Müsli är både lätt och roligt att göra tillsammans med barnen. Variera grynen med t.ex. fiberhavregryn, sojaflingor, kornflingor, rågflingor, boveteflingor. Detsamma gäller nötterna. Vill du göra en enklare variant så räcker det med hasselnötter, mandelspån och solrosfrön, men vill du ha en lyxigare så smakar det ljuvligt med valnötter, pekannötter, paranötter och pumpakärnor.

200g nötter, t.ex. mandel, hasselnötter, valnötter, paranötter, cashewnötter
6 dl dinkelflingor
6 dl havregryn
2 dl solroskärnor och/eller pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
3 dl vatten
5 msk neutralolja
3 msk honung
2 dl russin

Sätt ugnen på 225˚C.
Hacka nötterna grovt och lägg i en stor bunke.
Tillsätt dinkelflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor, linfrön och rör om.
Blanda vatten, olja och honung och häll i bunken.
Rör om med händerna.
Bred ut blandningen på en långpanna och sätt in i ugnen 20 -30 minuter. Rör om i långpannan då och då för müslin bränns lätt.
Låt kallna och blanda ner russin.
Förvara i burk med lock.

Receptet hämtat från ”GI för hela familjen” av Ulrika Davidsson.

1 kommentar:

Anna sa...

Nästan som min musli, som jag gör och äter varje dag med vaniljyoghurt. Tack för titten hos mig..