tisdag, september 23, 2008

Fläsk köttgryta med Cocosmjölk och Mango Chutney

Detta behövs:

400 gram fläskkött strimmlat eller bitar
1 burk cocos mjölk (Kan uteslutas - använd stekskyn från stekning)
(Steksky får man efter man stekt köttet genom att hälla lite vatten i stekpannan, så även efter man stekt löken)

1 dl soya (kinesisk eller japansk INTE teriyaki)
1 burk champinjoner med spad
1½ msk Mango chutney
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackad
Salt och peppar eftersmak
Margarin eller olja till stekning

Gör så här:

Strimmla köttet om det inte är gjort. Stek i margarin eller olja.
Finhacka löken, stek även på den.
Blanda i en gryta cocosmjölken, champinjonerna med spad, soya.
(Stekskyn om cocosmjölken utesluts).
Häll i det stekta köttet och löken i grytan, tillsätt de övriga ingredienserna.
Mango chutney, vitlöken salta och peppra efter smak.
Låt allt koka ihop tills köttet känns mört (ca 15 – 20 minuter).
Känns rätten för vattnig red av med Maizena redning.
Servera med någon typ av ris och mango chutney.
Gärna grönsaker vid sidan om.

Smaklig önskar LottaM
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Solvarm sa...

Hej LottaM!

Vilken bra och lärorik blogg du har här, den måste du göra mer reklam för. Jättebra recept, bra tips och mycket bra skrivet, lätt att följa.

Den här kommer jag åter till.

En skön kväll önskar jag dej. Irene

Anonym sa...

Hej! vi testade grytan nyss men tyckte det var för mycket sojasmak. Står det verkligen rätt i receptet?

LottaM ..ღ sa...

Anonym:
Javisst står det rätt i receptet, men man kan ju minska på soyan om man tycker det är mycket. det är ju upp till var och en.