fredag, oktober 24, 2008

Chili non carne (är utan kött)

Detta behövs till - 4 personer.

250 g blötlagda vita bönor
2 gula lökar
1 grön paparika
300 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
3 tsk vegetabilisk buljongpulver
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
majsolja

Gör så här:
1.) Koka bönorna i saltat vatten tills de mjuknar (ca 30 min).
2.) Under tiden hackas löken och paprikan. Ta fram en kastrull och fräs löken och paprikan i 3 msk olja.
3.) Pressa i vitlöken och krydda noga. Lägg i de krossade tomaterna och tomatpurén och rör om.
4.) Blanda buljongpulvret med ½ liter vatten och slå i kastrullen. Låt alltsammans små sjuda under lock tills löken är mjuk (ca 10 - 15 min).
5.) Slå blandningen öve de färdigkokta bönorna och låt grytan koka ytterligare ca 10 minuter.
6.) Servera chili non carne som den är eller med ris. Gott till är också en fräsch grönsallad och varmt bröd.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: