söndag, oktober 12, 2008

Tupperware JelloRing

Tupperware Trollform (JelloRing)

OBS! Glöm inte att ALLTID skölja produkten NOGA i kallt vatten och skaka ur direkt innan användning.
Kan ej användas i micro och ugn.

Men passar utmärkt i kyl och frys.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lyxig parfait
125 gr Toblerone
2 tsk Kahlua
3 st äggulor
½ dl socker
2 ½ dl grädde
50 gr blockchoklad

Smält chokladen med kahluan i vattenbad. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa grädden hårt, blanda i den smälta chokladen i äggvisp och lägga i hackad Toblerone. Häll i en form och frys minst 4 timmar.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lättaste glassen
Vispa 2 st drömvanilj eller ädelvaniljvisp, krossa en dubbel dajm, blanda och frys minst 4 timmar.
Mums!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Panna Cotta
4 gelatinblad
7,5 dl kelda mellangrädde
3/4 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker eller annan smaksättning

Låt gelantinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde och socker på spisen. Tag från värmen. Tillsätt smaksättningen och krama ur vattnet ur gelantinet och blanda i grädden så det smälter. Låt grädden svalna lite innan den hälls i trollformen. Ställ i kylen MINST 6 timmar helst dagen innan. MUMS !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lax cheesecake
5 gelantin blad
250 gr rökt lax
1 scharlotten lök
4 dl vispgrädde
400 gr kesella
2 dl lätt creme fraiche
1-2 msk pressad citron
salt och peppar

Garnera med löjrom, dill och citron. Servera med bröd.

Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Skär laxen i småbitar.
Skala och finhacka löken. Vispa grädden i en stor bunke. Rör i kesella eller kvarg och creme fraiche. Rör i laxen och löken. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smält gelantinet och rör ner i smeten. Häll i trollformen och såt stelna i kylen ca 4 timmar.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Laxris
2 dl majonäs
3 dl gräddfil
1 dl chilisås
½ tsk salt samt lite vitpeppar och paprikapulver
4 portioner ris

Koka riset och blanda övriga ingredienser i det färdigkokta riset.
Låt stå minst 3 timmar i kylen.
Häll upp på fatet och dekorera rikligt med lax (alt. Räkor), citron och dill.
Servera med sallad och bröd.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
After eight glace de luxe
3 äggulor
3 msk florsocker
15 bitar After Eight
3 dl vispgrädde

Vispa äggulor och florsocker pösigt. Sjud blandningen i kastrull under kraftig omrörning tills den tjocknar. Tillsätt chokladbitarna och låt smälta. Låt svalna. Vispa grädden och blanda ner i smeten. Frys blandningen i trollformen i frysen minst 4 timmar. Servera på en spegel av hallonsås.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hallonsås
1 pkt hallon (200gr)
½ dl vatten

Tina hallonen och finfördela dem i en matberedare eller mixer med vattnet. Sila såsen och servera.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jordgubbsparfait
1 liter jordgubbar
3 dl vispgrädde
2 äggvitor
1 ½ dl socker och 1 dl vatten kokas till en simmig sockerlag

Mixa jordgubbarna, vispa grädden hårt och blanda i jordgubbarna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och häll i den heta sockerlagen i en tunn stråle – vispa hela tiden va 5 minuter till en slät maräng smet. Vispa försiktigt ner smeten i jordgubbsmoset, häll i trollformen och frys i minst 4 timmar.

Enkelt är även att göra chokladpudding, fromage, glassbomb med din favoritfyllning – se ett barn som strålar när exp. det väller ur sega råttor eller annat godis ur denna bomb.
Färga glassen grön till Halloween, röd till jul och få en ny upplevelse.

OBS! Glöm inte att ALLTID skölja produkten NOGA i kallt vatten och skaka ur direkt innan användning.
Kan ej användas i micro och ugn. Men passar utmärkt i kyl och frys.

Lycka till !

Läs andra bloggar med

3 kommentarer:

♥ LottaM ♥ sa...

testar

umetant sa...

visst är de bra formarna
har dom på jobbet å hade hjortronparfait till ett bröllop nu i helgen å på lördag skall jag ha dom till hallonparfait.
lossnar ju så lätt å fint
kramar från umetanten*S*

Anonym sa...

Hejsan!
Vilken tur att du finns!!!!Hittade en form när jag städade hemma och undrade vad skall jag ha den till?Nu vet jag bättre.TACK för tipsen.

Inger