lördag, november 08, 2008

Avocadomousse med tigerräkor

4 personer

Avokadomousse:
2 avokado utan sten och skal
2 msk limesaft
1 msk crème fraiche 15%
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2 msk röd paprika (finhackad)
2 gelatinblad, uppblött i kallt vatten
Salt och peppar
Olja till pensling

Dressing:
3 msk lök (finhackad)
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche 15%
1 dl majonnäs
4 msk ketchup
1 tsk paprika
Salt och peppar

Dekoration: 12 stekta tigerräkor utan skal, Dill, Salladsblad, Lime

Gör så här:
Smält det uppblötta gelatinbladet.
Mosa ingredienserna till moussen med Grönsaksstöt till en jämn blandning.
Rör till sist i det smälta gelatinbladet.
Silikonform Kvadrat penslas med lite matolja och moussen fylls i formen.
Ställ i kylskåp i minst 3 timmar.
Häll ingredienserna till dressingen i Snabb Shaker och skaka noga.
Vänd ut moussen och dekorera med sallad, limefrukt, dill och tigerräkor.
Servera med dressingen. - Moussen är lämplig till nachos eller till grillad kyckling.


Receptet hämtat från tupperwares hemsida.
Läs andra bloggar med
, , ,

Inga kommentarer: