torsdag, maj 07, 2009

Halstrad fisk med Potatis och blomkålspuré

4 personer Tid: 35 minuter

4 tjocka bitar torskfilè
à 150 - 200 gram
saften av 1 lime
1 tsk socker
1 tsk salt
5 – 6 potatisar av mjölig sort
1 litet blomkålshuvud
1 msk smör (ev. laktosfri)
1 – 2 dl crème fraiche (ev. laktosfri)
salt, vitpeppar
1 ask sockerärter
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
olivolja till stekning


VINSKY
1 dl balsamvinäger
1 dl rött vin
2 – 3 msk råsocker

Gör så här:
1. Lägg ut filébitarna på en tallrik pressa lime saften över. Strö på socker och salt, ställ åt sidan.
2. Skala och skär potatisen i bitar. Plocka blomkålen i mindre buketter. Koka var för sig mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av mosa samman till en slät massa, tillsätt smör och creme fraiche. Vispa purén slät, salta och peppra.
3. Strimla sockerärterna, skär lök och vitlök tunt. Fräs grönsakerna snabbt i olja utan att bryna. Salta och peppra. Koka ihop ingredienserna till skyn.
4. Stek fisken i olja på hög värme, men var försiktig, sockret gör att ytan lätt blir bränd. Vänd filéerna och stek på eftervärme i ca 3 min. Krydda med lite vitpeppar.

Servera med grönsakerna , purén och skyn.
-------------------------------------------------------------------------------
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: