tisdag, oktober 06, 2009

Aubergine istället för potatis

Bilden lånad från menyse.com
Tid: 40 min (+ 35 min)
Svårighet: Lätt
Kock: Menyse.com
*
(4 port.)
*
*
*
*
*
*
*
*
Ingredienser:
2 st Aubergine
Olivolja till stekning
Salt

Tillagning:
Skölj auberginen och skär den på längden.
Skåra skalen lätt med kniv.
Salta ev. köttytan (*se kommentar).
Låt i så fall vila i 30 minuter.
Skölj sedan av saltet i kallt vatten.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg auberginen i ungsäker form.
Pensla snittytan med olivolja.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Auberginen skall vara genommjuk.
Serveras varm.

*Kommentar
Välj gärna stora auberginer.
Receptet ger en halv per portion.
Saltning och vila medför att den beska smaken dras ur, vilket man förr alltid rekommenderade.
Numera anses detta omodernt.

Receptet hämtat från
http://www.menyse.com/3.1789/recept/aubergine-i-stallet-for-potatis/

2 kommentarer:

Khim sa...

Det min favorit...aubergine är alltid gott!

Ha det bra

hälsning

Daniel sa...

Ska testa!