tisdag, oktober 06, 2009

Turkiska squashplättar - Mücver

Fotot lånat från turizm.net

1 kg squash
2 dl finhackad dill
1-2 gula lökar
2 ägg
2 dl mjöl
salt
matolja

Gör så här:
Skala squashen och riv den sedan.
Salta över rivet och låt stå cirka 15 minuter för att suga ut vätskan.
Krama ur så mycket vätska som möjligt.
Hacka löken fint.
Blanda squash-rivet med löken, dillen, äggen och mjölet.

Stek/fritera i rikligt med olja i stekpannan genom att klicka i cirka en matsked av degen så att små plättar bildas, ungefär lika stora som vanliga svenska plättar av pannkakssmet. Stek gyllenbruna. Låt rinna av.
Kan serveras som tillbehör till någon kötträtt, som del av en buffé, tas med som picknickmat, kanske som lunch med knaperstekt bacon.

Afiyet olsun - smaklig måltid

(receptet hämtat från en blogg)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svartpepparn (grovmalen) och salt glömdes

Mindre squash funkar oxo...
3 ägg
Massa dill och persilja - tillsammans 2-3 dl, hackade
1/5 dl mjöl
halv gul lök
koriander och/eller spiskummin för en mer "vuxen" multikulturelll smak.

Gjordes idag. Blev jättegott.

LottaM ..ღ sa...

SVAR TILL ANONYM:

Salt står det faktiskt i receptet och klickade Du på länken ovan så hade du sett att det inte ska vara någon svartpeppar grovmalen med i DETTA recept.