tisdag, mars 30, 2010

Några bra såser till laxen

Tipsar om bra och goda såser till laxen, gillar örtsåsen utesluter gulan.

#1
Ananassås 4 pers.
1½ dl vispad grädde
1½ dl gräddfil
100g majonäs
1 burk krossad ananas utan spad

Låt ananasen rinna av i en sil,
Blanda samman de övriga ingredienserna.
Häll i med ananasen
Låt stå kallt ca 1 tim.

#2
Citronsås 4 pers
2 dl gräddfil
2 dl majonäs
1 pressad citron
1 dl finklippt dill

Blanda alla ingredienser
Rör om väl och smaksätt med salt & svartpeppar
Låt stå kallt ca 1 tim.

#3
Örtsås 4 pers
1 dl gräddfil
2 dl cremé fraiche
1 äggula
1 msk cirtonsaft
2 msn finhackad persilja
2 msk finhackad gräslök
1 tsk dragon finhackad eller söndr smulad om den är torkad
1 tsk körvel finhackad eller sönder smulad om den är torkad
1 msk olivolja går också bra med rapsolja som inte har någon smak
cayennepeppar, salt & vitpeppar

Blanda samman alla ingredienser
Rör om väl och smaksätt med kryddorna
Låt stå i ca 1 tim.

Inga kommentarer: