fredag, januari 14, 2011

Pannkaka

Hittade ett recept med fiberhusk som jag tidigare aldrig hört talas om ...
Finns att köpa i välsorterade livsmedels affärer, där man hittar glutenfritt mjöl och bakingredienser.



2 ägg
0,75 msk fiberhusk
1,5 msk krossat linfrö
1 dl grädde
1 dl vatten
en gnutta salt

Blanda allt och låt stå en liten stund. Grädda varje pannkaka i en stor klick smör. Använd en liten panna, de håller inte ihop riktigt lika bra som vanliga pannkakor. Jag hade itne en hel dl grädde hemma så jag tog det jag hade och fyllde upp resten med mjölk (inget vatten) och det gick jättebra det med!

Vill man istället göra amerikanska pannkakor tar man 1,5 msk fiberhusk och tar mindre mängd smet för varje pannkaka. Då reser de sig fint!

Servera med grädde och hallon.
Jag fick ut 6 pannkakor på den här satsen, av dem åt jag 3 och det var för mycket! Tror absolut man klarar sig på 2 st.


 
Ett annat pannkaks recept med fiberhusk
 
Det enklaste och godaste pannkaks-receptet med LCHF.
Tid: ca 30 minuter
Receptet ger 4 små pannkakor som är väldigt mättande.
 
Ingredienser
2 ägg
2 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
3 msk smör
1 krm salt
 
Gör så här
• Blanda samman alla ingredienser i en bunke med en handvisp och låt svälla i 5 minuter.
• Värm upp smöret och blanda in i pannkaksmeten.
• Stek i stekpanna på båda sidorna.
 
Tips!
• Byt ut 1 dl grädde med gammaldags mjölk.
• Låt inte smeten stå och svälla för länge, då kan pannkakorna bli väldigt tjocka och svårgräddade i mitten.
• Servera med vispad grädde och bär eller med en god röra.
Passar bra att använda till crêpes.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: