lördag, februari 19, 2011

Friterade kokosräkor

4 portioner
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
12 (ekologiska) tigerräkor kan ersättas med kräftstjärtar

1 ägg
2½ dl sodavatten
2½ dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
6 dl - 1 liter majs- eller solrosolja att fritera i

Tillagning:
Skala räkorna men behåll yttersta del av stjärten.
Rör ihop ägg, sodavatten, mjöl och kokos hastigt. VISPA INTE!
Doppa räkorna i smeten och fritera i den heta oljan i ca 2 minuter eller tills de är gyllenbruna.
OBS! Varning för den heta oljan, brännskador och ha ALLTID ett lock tillhands, för att täcka ev. brand av olja.
Låt dem rinna av en kort stund på ett hushållspapper.
Servera medan de är rykande heta.
Pressa gärna lite lime över.
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: