tisdag, februari 15, 2011

Pizzabullar med soltorkade tomater och parmaskinka

6 portioner
Tid: ca 25 minuter
Ugn: 200 grader

Ingredienser till pizzadeg:
40 g jäst
3½ dl vatten
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 msk olja

Ingredienser till tomatsås:
500 gram krossade tomater
1 kruka hackad basilika
1 hackad vitlök
salt & peppar

Fyllning:
½ dl soltorkade tomater, strimlade
100 g babyspenat
6 -8 skivor parmaskinka
100 gram riven parmesanost
1 ägg, vispat

Tillagning:
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
Tillsätt mjöl, salt och olja.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs degen övertäckt i 30 minuter.

Mixa ingredienserna till tomatsåsen med en mixerstav eller matprocessor.
Kavla ut degen till en rundel.
Bred tomatsåsen över degrundeln. (rektangulär går också bra)
Fördela ut de strimlade tomaterna, spenaten, skinkan och två tredjedelar av parmesanosten.

Rulla ihop till en tjock rulle.
Skär rullen i 3 -4 centimeter tjocka skivor.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar.
Pensla bullarna med ägg och strö över resten av parmesanosten.
Grädda i ugn i 10 -15 minuter.
Det går att grädda bullarna dagen innan.
Lika goda varma som kalla.
*
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: