onsdag, mars 30, 2011

Gratinerad broccoli med bacon

Till 2 vuxna personer ...


behövs detta:

1 normal stor bit broccoli, eller

2 portioner djupfryst broccoli buketter

Koka den i lättsaltat vatten, passa så de inte blir för mjuka.

Häll av vätskan.

Lägg broccolin i en ungssäker form behöver inte smöras innan.



Gör en: Vit grundsås/ bechamelsås:

2 - 3 msk margarin
3 - 4 msk vetemjöl

5 dl mjölk

2 - 3 dl ost salt och peppar efter smak.

OBS! tänk på att baconet och osten är salt!



Gör så här:

Smält fettet i en kastrull på svag värme. Lyft kastrullen från värmen och rör i mjölet.

Tillsätt mjölken, allt på en gång.

Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp under omrörning.

Koka såsen 3 - 5 minuter.

Smaksätt med salt och peppar.

Tillsätt osten.

Häll såsen över broccolin.


2 paket bacon strimmlas och steks i pannan.

Häll baconet över alltsammans och sätt in i ugn i på 200 grader i 15 - 20 minuter. Servera med sallad.


OBS! Man kan givetvis byta ut broccolin mot andra grönsaker t.ex. blomkål, rättika, brysselkål m.m.

Inga kommentarer: