torsdag, november 14, 2013

Kyckling filé i Crock-pot - (slow cooker)

Ca 4 kycklingfilér djupfrysta
1½ dl matlagnings grädde + lite vatten att skölja ur förpackningen
1 burk cocosmjölk (ca 400ml)
2 tsk ingefära
½ tsk samal-olek
1 hönsbuljong tärning sönder smulad
1 msk kinesisk soya
2 msk tomatpuré
1 gul lök grovhackad
2 vitlöks klyftor pressade
2 msk jordnötssmör med bitar i
1 tsk ingefära
1 tsk curry
½ tsk svartpeppar
Ca ½ tsk salt
Eftersom buljongen är salt så bör man vara lite sparsam med det.

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt crock-poten på 4 timmar. (kanske behöver längre tid beroende på crock-poten)
2. Lägg i de djupfrysta filéerna i crock-poten häll i vätskan.
3. Blanda samman alla kryddor och strö dem över det hela.
4. Kontrollera med jämna mellanrum glöm inte smaka av också.
5. Utifall det behövs lite mer av något slag.

Inga kommentarer: