söndag, januari 19, 2014

Fransyska i Crock- pot


ca 1 kg fransyska benfri går också bra med högrev

KOKSPAD:
3 dl porter
1 dl outspädd svart vinbärs saft
1/4 dl kinesisk soja
6 - 7 enbär lätt krossade
2 tsk timjan
1 gul lök grovhackad
2 buljong tärningar
1 tsk svartpeppar

Gör så här:
Blanda alla vätskor och häll i crock-poten
Krossa enbären lätt
Grov hacka eller skiva den gula löken.
Satte timern på crock -poten 4 timmar. Kollade temperaturen med en termometer som ska visa på 75 grader innertemp då är den klar.

Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den.
 
Gör såsen:

7 dl kokspad + vatten
4 msk vetemjöl
1½ - 2 dl grädde
Häll av och sila spadet kokspadet som fransyskan kokat i. Kokar ned spadet till hälften. Häller i grädde efter smak och eventuellt lite mjölk om det behövs.
Gör en topp redning och häller i under omrörning. 

Låt det koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme så blir det ingen mjöl smak på såsen.

Inga kommentarer: