tisdag, januari 28, 2014

Bibbi's Grahamsbullar

4 tsk salt
1,4 l vatten lite varmare än 37 grader
100 g jäst (2 pkt)
½ l havregryn
1½ l grahamsmjöl
1 l vetemjöl (spara ca.2 dl till utbakningen)

Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i saltet.
Blanda ned alla torra ingredienser och häll på det resterande av vattnet.

Blanda väl.Kör maskinen om du använder sådan.
Häll i oljan om du använder det.
Jäs cirka 20 minuter i bunken/maskinen.
Används maskin kör lite extra så slipper du knåda degen så mycket när degen jäst färdigt första gången.
Tag upp degen på bakbordet, som är mjölat.

Degen är väldigt lös och kladdig men det är bara bra.
Rulla ut så gått det går till en avlång längd och dela i små eller stora bullar vilket du föredrar. Själv vill jag ha medelstora.
Jäs på plåten 20 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna under bakduk.


Inga kommentarer: