tisdag, september 08, 2015

Kassler på potatisbädd i Omnia

Kassler på potatisbädd
2 - 4 port.

½ kg – 1 kg potatis  skalas och klyftas
1 - 2 morötter i bitar
1/2 lök i strimlor,
3 msk smör eller olivolja, salt

Smörj formen ordentligt, lägg i potatis, morötter och lök, salta samt klicka ut smöret eller ringla över oljan.

Grädda på svag värme ca 30 min, tills potatisen är halvfärdig.
Skiva 2 tomater och varva med
200 - 400 g kassler i skivor, ej för tjocka skivor, lägg skivorna på potatisbädden.

1 burk lätt cremé fraiche kryddad med paprika och chili, bredes ut över kasslern. 
Om man inte gillar så starkt kryddat, så kan man blanda ut med en halv burk okryddad Créme Fraiche.

1 1/2 dl riven ost över det hela och grädda färdigt ca 20 min eller tills potatisen känns mjuk.
Serveras med en sallad.



Receptet hämtat från en husbilsblogg

Inga kommentarer: