tisdag, mars 01, 2016

Kyckling Cordon Bleu






















4 kycklingfiléer
4 skivor cheddar
4 skivor rökt skinka eller kalkonbröst

Dubbelpanering
1 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
1 ägg
1 dl ströbröd
2-3 msk smör eller margarin till stekning

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Snitta filéerna, d v s skär dem längs med, så att de fortfarande hänger ihop i ena kanten.
Vik ut dem till dubbel storlek.
Banka försiktigt ut dem något.
Lägg ihop kycklingskivorna två och två med skinka och ost emellan.
Sätt ihop med tandpetare.
Vänd dem först i vetemjöl blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet.
Låt dem ligga tills paneringen torkat in något.
Bryn fettet i en stekpanna.
Stek på ganska svag värme ca 10 min på var sida, låt filén få färg.
Ställ sedan in dem i ugn i ca 20 min på 175 grader.
Svag värme är viktigt så att inte paneringen bränns vid.
Kycklingen måste vara genomstekt.
Håll kycklingen varm.
Skär i skivor.

Receptet från halv åtta hos mig

Inga kommentarer: