måndag, april 11, 2016

Bacon - och broccoligratäng


Till 2- 3 personer
3 färska ”buketter” med broccoli
1 gul lök
2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
Sambal oelek
salt och peppar
Ca 2 dl riven Ost till gratinering

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 250 grader.

Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet.
Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
Vänd ner tomat pure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut.

Smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.
När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten.
Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.
Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter
Smaklig måltid

Inga kommentarer: