måndag, april 11, 2016

Brödpudding i Omnian

4portioner

Ingredienser
600 g vitt bröd
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
100 g smör
1/2 dl socker
1 tsk krossade kardemummakärnor
2 dl torkad julfrukt i mindre bitar (dadlar, aprikoser, fikon, russin)
1/2 - 1 dl rom

Skär brödet i bitar om cirka 2x2 cm.
Blanda samman grädde, mjölk och ägg.
Smält smör och socker i en kastrull, tillsätt rom och kardemumma, låt koka upp ordentligt.
Blanda sedan frukt och smörblandning med äggstanningen och brödet.
Häll upp i ugnsfast form och baka i ugn 200 grader i cirka 30 minuter eller tills puddingen stelnat.
Bränn gärna av brödpuddingen före servering med lite socker.
Servera med vispad grädde!

Inga kommentarer: