måndag, april 11, 2016

Flygande Jakob


1 stekt eller grillad kyckling
1 pkt bacon à ca 150 g

200 g färska champinjoner eller skivade på burk
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
2 bananer
1/2 dl salta jordnötter



Så här gör du:
Detta recept är gjort för 4 portioner.
När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna.
I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Sätt ugnen på 225°C.
Dela kycklingen, bena ur och skär köttet i mindre bitar.
Lägg dem på ett ugnssäkert fat.
Strimla och fräs baconet i en stekpanna på medelvärme.
Låt rinna av på hushållspapper.
Skiva och bryn svampen lätt.
Vispa samman grädde, crème fraiche och chilisås eller ketchup.
Häll grädd- blandningen över kycklingen.
Fördela skivade bananer, bacon och svamp ovanpå.
Omnia ugnen Låg värme och 20 - 30 min.
Gratinera i 225°C, 15-20 min.
Strö över jordnötterna när halva tiden gått.


Till servering: 
Servera rätten med kokt ris och en blandad sallad.


Inga kommentarer: