måndag, april 18, 2016

Italiensk köttfärslimpa tillagat i Omnia-ugnen

Laga en köttfärslimpa i en Omnia ugn. Superenkelt.
Trots namnet kommer detta recept från Tyskland.

Ingredienser
500 g köttfärs
1 dygnsgammal franskbrödbulle eller vanligt ströbröd
1 liten lök
1–2 vitlöksklyftor
100 g torkade tomater i olja
1 msk kapris
1 ägg
salt, peppar och toscanakrydda (alt. chili)
olivolja
ströbröd

Gör så här:
Lägg köttfärsen i en skål.
Lägg franskbrödbullen i blöt en stund.
Krama ur vattnet och lägg ner den i köttfärsen.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Skär tomaterna i tärningar och finhacka kaprisen.
Blanda alla ingredienser väl.
Smörj formen med olivolja.
Strö gärna ströbröd i formen så blir den lättare att rengöra.
Fyll formen med köttfärssmeten och grädda först på låg värme i ca 35 minuter och därefter på medelhög värme ca 10 minuter.

Den som vill ”piffa upp” rätten lite kan tillsätta osttärningar. 
Till servering sallad och bröd

Inga kommentarer: