måndag, april 18, 2016

Räkgratäng

Snabb och enkel räkgratäng som vi tillagar titt som tätt.
1 förp (250 gr) skalade räkor
4 ägg
1 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
1 tsk osötad senap
2 ½ dl grädde (mjölk)
½ msk curry
Salt och svartpeppar
Ca ½ dl riven ost


Tina räkorna om de är frysta.
Hårdkoka äggen, skala och grovhacka dem.
Smält smör i en kastrull.
Rör i mjöl och senap och späd med grädden (mjölken)
Koka upp under omrörning och låt sjuda några minuter.
Smaka av med kryddorna.
Lägg räkor och ägg i en ugnsfast form (eller i burkugnen) och bred över såsen.

Strö över osten
Gratinera i ugnen, 225 grader eller på svag låga, ca 10-15 minuter eller tills osten fått färg
Servera gärna med ett rostat bröd och en sallad.

Receptet räcket till en kvällsrätt för två eller som förrätt till fyra

Receptet är från Anette Fajersson på husbilsklubben.se

Inga kommentarer: