måndag, april 18, 2016

RIS- OCH KYCKLINGGRATÄNG

Det här behövs:
1 gul lök
1 msk olja
1 ½ dl basmatiris
1 tsk salt
½ kycklingbuljongtärning + 3 ½ dl vatten
½ grillad kyckling
ev. cashewnötter

Gratängsås
1 ½ dl vispgrädde
3 msk lättmajonnäs
3 msk chilisås
curry

Smörj formen.
Hacka löken och fräs i oljan.
Tillsätt riset och rör om.
Häll i salt och buljongtärningen upplöst i vattnet.
Låt sjuda under lock i ca 10 minuter.
Lägg över riset i formen.
Ta bort skinnet från kycklingen och dela den i mindre bitar.
Lägg bitarna på riset och strö ev. över lite cashewnötter.
Vispa grädden lätt.
Rör ihop majonnäs och chilisås.
Blanda ner grädden och smaka av med curry.
Bred ut gratängsåsen i formen och gratinera i ca 25 minuter

Till servering:
Sallad och eventuellt vitlöksbröd

Receptet från Omnia Sweden


Inga kommentarer: