tisdag, maj 10, 2016

Ädelost och skinkpaj

Deg
150 g smör
3 dl mjöl
en nypa salt
1 msk vatten

Fyllning
1 röd paprika
60-70 g rökt skinka
minst 6 stora basilikablad
150 g ädelost
3 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
kajenepeppar

Finfördela smöret i mjölet och saltet.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila så kallt som möjligt minst 1 timme (har man inte tålamod att vänta blir det gott ändå).
Smörj formen.
Forma degen till en rulle.
Lägg rullen i formen  och tryck ut den tunt längs kanterna.
Finhacka paprika och skinka och lägg i formen – skinkan överst.
Strimla basilikan.
Smula ner osten i formen och toppa med basilikan.
Vispa ihop ägg, grädde och kajennpeppar och häll försiktigt  över pajen. Grädda tills smeten stannat, ca 1 timme.


Receptet från Omnia Sweden


Inga kommentarer: