onsdag, augusti 16, 2017

Lättrimmad torsk med pepparot

Receptet hämtat ut "Diabeteskokboken"

4 portioner
600g benfri torskrygg
2 msk salt
50 g smör
2 msk hackad dill
4 msk riven pepparrot
800 g lättkokta grönsaker som purjolök, spenat och morot 
400 g potatis 

(Potatisen uteslöt jag.
Använde mig av råa grönsaker som broccoli, råriven morot och lätt kokt purjolök.)

Gnid in fisken med salt och låt den ligga ca 30 minuter.
Skölj fisken och låt den sjuda i vatten på svag värme tills innertemperaturen är 50 grader, ca 6 - 8 minuter.
Smält smöret och rör i dillen.
Servera fisken med smöret, riven pepparrot, kokta grönsaker och kokt potatis.
























Potatistips! Servera max 1 -2 kokta potatisar per måltid. koka och låt dem kallna och värm dem sedan igen. Då påverkar kolhydraterna blodsockret mindre.

Inga kommentarer: